Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Denise Theodoru

12 Septembrie 2011
Vizualizari: 9606
Comentează add

În această seară invitată la "Semnături celebre" este Diana Mandache, doctor în istorie, cercetătoare şi autoare de carte istorică.

Diana Mandache Diana Mandache - Conține audio

denise-theodoru

Diana Mandache este doctor în istorie, cercetătoare, autoare de carte istorică, o româncă tenace, care şi-a plătit singură călătoriile de studii, a trăit şapte ani la Londra şi a predat, a scris, a cercetat în cele mai celebre arhive britanice şi americane.

Pasiunea Dianei Mandache sunt studiile asupra caselor regale din lumea întreagă şi, fireşte, istoria monarhiei româneşti ca parte a istoriei ţării şi Europei.

Când, după şapte ani britanici a decis să se întoarcă în România pentru că interesul pentru studierea estului european scăzuse şi pentru că nu se simţea la locul ei în acea societate în care alteritatea atrăgea atenţia, viaţa Dianei Mandache a luat un alt curs: un post la Muzeul Naţional de Istorie, concursuri, truda asupra cărţilor pe care şi-a propus să le termine cu mijloace proprii..

Experienţa de viaţă a Dianei Mandache pendulează între dorinţa de a se construi ca notorietate acasă, în ţară, cu toate greutăţile întâmpinate şi  uşurinţa cu care notorietatea se construieşte de la sine în străinătate, bazată pe valoarea nesprijinită de recomandări...

Audio: Emisiunea din 10 septembrie.


Etichete Diana Mandacheautoarecercetătoareistorie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live