Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

27 Noiembrie 2020
Vizualizari: 195
Comentează add

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V din Rusia fac apel la AstraZeneca pentru a încerca combinarea vaccinurilor.

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V din Rusia fac apel la AstraZeneca

rador

foto: Agerpres.

Dezvoltatorii vaccinului anti-COVID -19 Sputnik V au declarat joi că AstraZeneca ar trebui să încerce să combine vaccinul său experimental cu cel rusesc pentru a spori eficacitatea produselor.

Ruşii afirmă că vaccinul Sputnik V este eficient în proporţie de 92%  în protejarea persoanelor de COVID-19, conform rezultatelor studiilor intermediare, în timp ce AstraZeneca a comunicat că vaccinul său împotriva coronavirusului s-a dovedit eficient în proporție de 70%, în urma studiilor esențiale și ar putea fi eficient în până la 90% din cazuri.

"Dacă vor iniţia un nou studiu clinic, sugerăm să încerce un regim de combinare a vaccinului AZ cu vaccinul Vector adenoviral uman Sputnik V pentru a-i spori eficacitatea", au spus dezvoltatorii vaccinului rus, pe contul lor de Twitter.

"Combinarea vaccinurilor se poate dovedi importantă pentru revaccinări", mai susţin ei.

AstraZeneca a transmis că va avea până la 200 de milioane de doze de vaccin, până la sfârșitul anului 2020.

Vaccinul dezvoltat în Marea Britanie este considerat ca fiind una dintre cele mai bune speranțe pentru multe țări în curs de dezvoltare, datorită prețului mai mic și capacității sale de a fi transportat la temperaturi normale de congelare.

Cu 2.187.990 de infecții, Rusia are al patrulea cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din lume, după SUA, India și Brazilia.

AstraZeneca va iniţia încă un studiu global pentru a evalua eficacitatea vaccinului său, a declarat directorul său executiv, Pascal Soriot, conform Reuters.


Etichete vaccin(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live