Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

12 Octombrie 2017
Vizualizari: 704
Comentează add

Lipsa de profesionalism a unor furnizori, consumul mare de energie înregistrat în lunile ianuarie şi iulie au dus la creşterea preţului pe piaţa de energie.

Dezbateri în Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE

iulia-gherman

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ. Foto: captură video.

Lipsa de profesionalism a unor furnizori, consumul mare de energie înregistrat în lunile ianuarie şi iulie, dar şi lipsa surselor de energie regenerabilă au dus la creşterea preţului pe piaţa de energie.

Este una dintre explicaţiile date astăzi de preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniu, Niculae Havrileţ, la dezbaterile din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE.

Niculae Havrileţ: Pentru a se asigura funcţionarea corectă a sistemului, ar trebui ca în politica şi în strategia de dezvoltare a sectorului energetic să se propună mărirea capacităţii de producere din alte surse decât surse regenerabile, care nu sunt sigure. Aşteptăm investiţia de la Iernut, investiţie pentru 250 de MW, care va aduce un aport foarte mare. În special pentru siguranţă, am trimis echipe de control la producătorii de energie electrică, să vedem situaţia exactă a capacităţii în funcţionare, ca să putem să finalizăm raportul complet şi să vi-l prezentăm.

Realizator: Niculae Havrileţ a mai avertizat că reprezentanţii Comisiei Europene nu sunt de acord cu tranzacţionarea a 70% din gaze doar pe bursa de profil şi că menţinerea acestei propuneri în ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind gazele naturale ar putea atrage sancţiuni pentru România.


Etichete DezbateriComisia parlamentară de anchetăactivitatea ANRE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live