Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Iulie 2020
Vizualizari: 137
Comentează add

Dezbateri în Comisia juridică a Senatului.

Dezbateri în Comisia juridică a Senatului

florin-lepadatu

Foto: Agerpres.

Comisia juridică a Senatului reia luni dimineață dezbaterile pe marginea proiectului de lege care reglementează carantina și izolarea persoanelor în situații deosebite de risc epidemiologic.

După-amiază, documentul ar putea ajunge în plenul Senatului, care este for decizional.

Reporterul RRA Alina Stănuță ne oferă amănunte: "Lucrările au fost întrerupte sâmbătă la solicitarea social-democraților, care au cerut puncte de vedere de la Ministerul Justiției și CSM.

Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, a mai solicitat guvernului documente care să demonstreze și practica europeană în acest domeniu.

El mai spunea că actul normativ va fi votat de către Senat când va corespunde nevoilor românilor și după dezbateri cu toți cei implicați în aplicarea lui.

În replică, Ludovic Orban, președintele PNL, a spus că nu are pretenția că proiectul de lege elaborat de guvern este perfect, dar este indispensabil.

Ludovic Orban preciza că măsuri precum izolarea, carantinarea, tratarea în spitale sau sub supraveghere medicală există în toate țările europene.

Cele mai sensibile articole din proiectul de lege vizează izolarea și carantina persoanelor infectate, carantinarea bunurilor, dar și detașarea personalului medical și paramedical."


Etichete comisii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live