Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Andon

6 Iunie 2016
Vizualizari: 2090
Comentează add

Alegatorii si-au exprimat optiune, ce au inteles din ele actorii alegerilor locale de duminica.

Dezbatere/Audio: Ce urmează după alegerile de duminică? Dezbatere/Audio: Ce urmează după alegerile de duminică? - Conține audio

alexandra-andon

Nicusor Dan (stanga) in studioul RRA. Foto: Alexandru Dolea.

PSD a câştigat aproape 45% din voturile exprimate pentru primării la nivelul ţării, în vreme ce liberalii au obţinut aproape 35%, iar la consiliile judeţene PSD a luat aproape 39% din voturi, iar liberalii 33%. Rezultatul-vedetă este cel de la Bucureşti, acolo unde PSD a câştigat toate primăriile, urmat de nou-afirmata forţă politică, Uniunea Salvaţi Bucureştiul, care obţine aproape 30% din voturile pentru Consiliul General, PNL clasându-se abia pe locul trei. Sunt ultimele rezultate parţiale, dar configuraţia este clară.

Mai multe informaţii despre scrutinul de duminică găsiţi pe pagina noastră specială.

Ce urmează, ce alianţe se vor face la nivel judeţean pentru preşedinţii de consilii, ce perspectivă oferă aceste rezultate pentru alegerile parlamentare din toamnă, discutăm în ediţia de astăzi.

AUDIO: Invitaţi in studio: doamna Cristina Trăilă, copreşedinta Organizaţiei de Femei a PNL, domnul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi deputat al PSD, domnul Nicuşor Dan, preşedintele USB, vedeta alegerilor de la Bucureşti - rezultatul cel mai spectaculos -, şi domnul Eugen Tomac, preşedinte executiv al PMP şi fost candidat la Primăria Sectorului 1.


Etichete alegeri locale 2016exclusiv radiodezbatereaudioprobleme la zi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live