Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Aprilie 2017
Vizualizari: 533
Comentează add

Potrivit unui sondaj de opinie, făcut pe timpul celor 4 ore de emisie, unul dintre favoriţi, centristul Emmanuel Macron ar avea cel mai bun program politic.

Dezbatere televizată cu cei 11 candidaţi la preşedinţia Franţei

radiojurnal

  Foto: wikipedia.org.

Cei 11 candidaţi la preşedinţia Franţei au participat la o dezbatere televizată, animată mai ales de competitorii cu cote mici, care au încercat să se facă remarcaţi cu 19 zile înainte de primul tur de scrutin. Potrivit unui sondaj de opinie, făcut pe timpul celor 4 ore de emisie, unul dintre favoriţi, centristul Emmanuel Macron ar avea cel mai bun program politic şi mai multă putere de convingere decât principala sa rivală, naţionalista Marine Le Pen, cu care s-ar putea confrunta în turul doi.

Prima temă dezbătută a fost cea a şomajului şi a creării locurilor de muncă. Tema este extrem de sensibilă în Franţa, unde sunt la ora actuală 5,5 milioane de şomeri, rata şomajului fiind una din cele mai ridicate din Uniunea Europeană. Candidatul de dreapta François Fillon a propus o scădere a taxelor pentru întreprinderi, ca şi cel de centru Emmanuel Macron, care a spus în plus că va favoriza dezvoltarea noilor tehnologii.

Socialistul Benoît Hamon vrea să relanseze creşterea economică prin favorizarea consumului şi propune măriri de salarii. În ce priveşte securitatea francezilor, candidaţii au subliniat nevoia combaterii jihadismului în Orientul Mijlociu, dar şi supravegherea integrismului islamist, în primul rând pe teritoriul Franţei.

Majoritatea candidaţilor au subliniat necesitatea absolută de a se combate corupţie şi privilegiile, în primul rând printre cei aleşi şi la cel mai înalt nivel al statului.


Etichete Emmanuel MacronMarine Le PenFrançois FillonBenoît Hamon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live