Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA MUZICALĂ - continuare Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

21 Noiembrie 2019
Vizualizari: 367
Comentează add

Noul contract colectiv de muncă din sănătate a fost înregistrat la Ministerul Muncii şi în zilele următoare va fi publicat în Monitorul Oficial

Dezbatere privind contractul colectiv de muncă în sectorul sanitar

marcela-german

 

La Tîrgu Mureş, a avut loc ieri, prima dezbatere privind contractul colectiv de muncă în sectorul sanitar valabil din această lună. După mai bine de doi ani şi jumătate de negocieri cu doi miniştri ai sănătăţii, liderii SANITAS au dezbătut prevederile noului contract colectiv de muncă cu managerii unităţilor sanitare, şefii compartimentelor de resurse umane, juriştii instituţiilor şi cu lideri sindicali din şase judeţe din centrul ţării. 

Iulian Pope, prim-vicepreşedintele SANITAS: "Am reuşit să păstrăm drepturile câştigate în ultimii 20 de ani deci am avut dificultăţi majore, mai ales în domeniul concediilor de odihnă şi, pe de altă parte, o serie de noutăţi, rolul foarte important pe care sindicatele îl vor juca, de protecţie a salariaţilor.

Cea mai mare bătălie a fost pentru păstrarea zilelor suplimentare de concediu, cele pentru condiţii de muncă, cele pentru fidelitate, reducerea programului de lucru pentru anumite categorii profesionale". 

Liderul SANTAS a menţionat la Târgu Mureş că urmează negocieri pentru obţinerea şi altor drepturi. 

Iulian Pope, prim-vicepreşedintele SANITAS: "O instituţie care să monitorizeze bolile profesionale, care să stabilească direcţiile strategice de perfecţionare a personalului medical". 

Conrád Judit, managerul Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc: "Angajaţii noştri merită aceste drepturi. Cred că tot ce s-a semnat este un pas înainte". 

Toate sectoarele de activitate din economie ar avea nevoie de un asemenea contract, spune preşedintele CNSLR Frăţia - Mureş, Călin Cociş. 

Călin Cociş, preşedintele CNSLR Frăţia - Mureş: "De la apariţia Legii 62 din anul 2011, care este restrictivă în ceea ce priveşte dialogul social, există doar două contracte colective de muncă la nivel de sector de activitate: în domeniul educaţiei şi la nivelul de sector sănătate". 

Dezbateri privind contractul colectiv de muncă din sănătate, aplicabil pentru circa 180.000 de angajaţi din sectorul public, vor avea loc şi în celelalte euro-regiuni ale ţării. 


Etichete SANITAScintractIulian PopeConrád JuditCălin Cociş

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live