Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

11 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1617
Comentează add

Statutul serviciilor publice de radio şi televiziune este temă de dezbatere zilele acestea la Praga, la o reuniune a Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

Dezbatere la Praga, despre serviciile publice radio-tv din România

alin-serbanescu

Foto: Captură video/ebu.ch.

Statutul serviciilor publice de radio şi televiziune este temă de dezbatere zilele acestea la Praga, la o reuniune a Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

La discuţiile din capitala Cehiei participă şefii Radioului şi Televiziunii publice din România.

Conferinţa poate fi urmărită în direct aici.

Președintele-director general al TVR, Irina Radu, invitată să prezinte situația Televiziunii Române, a precizat că această instituție se luptă de ani de zile ca activitatea sa să fie reglementată de o nouă lege, aceasta deoarece actualul act normativ de funcționare datează din 1994 și nu mai permite Televiziunii Române să facă față peisajului mass-media din prezent.

Ea a adăugat că Parlamentul României a răspuns anul acesta solicitării printr-o decizie surprinzătoare: eliminarea taxei radio-tv și trecerea celor două instituții publice de presă în zona bugetară.

Prezent la dezbatere, președintele-director general al Radio România, Ovidiu Miculescu, a precizat că finanțarea din bugetul de stat va face ca ambele instituții să depindă practic de guvernele politice și nu va rezolva situația financiară a TVR.

Stefan Schennach, membru al Comisiei pentru cultură și mass-media din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a afirmat că situația privind eliminarea taxei radio-tv de către Parlamentul României se află deja în atenția Consiliului Europei. El a adăugat că în acest moment este în lucru un raport pe această temă.


Etichete pragataxa radio-tv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live