Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

27 Iunie 2018
Vizualizari: 597
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe mai mulţi detinuţi politic, într-o ceremonie care a avut loc ieri, la Palatul Cotroceni

Deţinuţii politic- dovada că în timpul regimului comunist au existat eroi

oana-bala

  Foto:presidency.ro

Deţinuţii politic sunt dovada vie că în timpul regimului comunist au existat şi eroi - a afirmat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului i-a decorat pe mai mulţi detinuţi politic, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că rezistenţa cu care aceştia s-au opus dictaturii comuniste reprezintă o lecţie de curaj şi hotărâre: 

Klaus Iohannis: "În acest demers de cunoaştere şi asumare a trecutului, este fundamentală sancţionarea faptelor care au reprezentat un atac direct la adresa demnităţii umane. Constat însă că în privinţa investigării crimelor comunismului, ne aflăm într-o situaţie de blocaj. Nu putem tolera ca acei vinovaţi de crime împotriva umanităţii să doarmă liniştiţi. Instituţiile abilitate au obligaţia să acţioneze imediat în acest sens". 

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a reafirmat susţinerea pentru înfiinţarea unui muzeu al comunismului. Şeful statului a reamintit că, în 2019, se vor împlini 30 de ani de la căderea regimului comunist şi a subliniat că aşteaptă de la autorităţi să dea dovadă de responsabilitate şi să demareze pregătirile pentru proiectele şi manifestările dedicate acestui moment


Etichete detinuti politicPalatul CotroceniKlaus Iohannismuzeu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live