Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 August 2019
Vizualizari: 1324
Comentează add

România va sprijini ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a acordului de pace.

Detaşamentul "Pumele Carpaţilor" pleacă în misiune în Republica Mali

radiojurnal

Detașamentul de patru elicoptere „Carpathian Pumas”, pregătit pentru misiunea de menținere a păcii din Mali. Foto: www.mapn.ro/fotodb/20190723/aae/ Eugen Mihai.

Detaşamentul "Pumele Carpaţilor" pleacă în misiunea ONU de stabilizare în Republica Mali.

Militarii români urmează să se întoarcă acasă peste un an, iar ministrul Apărării, Gabriel Leş, a fost astăzi alături de ei, la ceremonia orgnizată la Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu".


Gabriel Leş: Mulţumiri pentru modul în care v-aţi pregătit pentru misiune. Succes deplin! Cel mai important, vreau să ştiţi că vă aşteptăm să vă întoarceţi cu toţii acasă sănătoşi şi mândri de realizările dumneavoastră!


Reporter: Ministrul Gabriel Leş le-a urat misiune uşoară celor 120 de membri ai Detaşamentului "Pumele Carpaţilor", care vor participa cu patru elicoptere IAR-330 Puma /.../ la campania din Africa, începând cu jumătatea lunii octombrie.

România va sprijini ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a acordului de pace, protecţia civililor şi împiedicarea revenirii grupărilor teroriste în zonele populate.

Din 2013 aproape 200 de militari ai forţelor franceze şi ONU şi-au pierdut viaţă în urma atacurilor.

"Pumele Carpaţilor" vor efectua misiuni de evacuare medicală, transport trupe şi materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană şi misiuni de observare.


Gabriel Leş: Este prima misiune sub egida ONU, un lucru extrem de important pentru noi, pentru că se recunoaşte capacitatea Armatei României de a face faţă unei astfel de misiuni extrem de importante. Ne dorim cu toţii ca misiunea să fie una uşoară, cu toate că ştim că nu va fi. Dar toţi militarii noştri să se întoarcă sănătoşi acasă.


Reporter: Misiunea se întinde pe durata unui an, până în octombrie 2020.


Realizator: Corespondentul RRA mai precizează că la ceremonia de la Mihail Kogălniceanu a participat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.


Etichete ElicopterePumaDetaşamentul Pumele CarpaţilormisiuneRepublica Malimapnmisiune onumilitaribaza 57 aeriana mihail kogalniceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live