Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2021
Vizualizari: 271
Comentează add

Retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei a fost publicată în Monitorul Oficial. În 60 de zile Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate demara procedura de plată.

Despăgubirile ptr RCA - City Insurance ar putea începe peste 2 luni

radiojurnal

    Foto: Arhivă.

Plăţile pentru clienţii sau păgubiţii care au poliţe RCA încheiate cu City Insurance ar putea începe peste două luni.

Retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei a fost publicată astăzi, în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că în 60 de zile Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate demara procedura de plată.

Redactorul RRA, Mira Gomboş face precizări privind neregulile descoperite de Autoritatea de Supraveghere Financiară în activitatea firmei şi ce soluţii au cei aproape trei milioane de clienţi.


Mira Gomboș: În urma controalelor la City Insurance, ASF a constatat că firma nu a constituit rezerve suficiente pentru a acoperi toate obligaţiile ce îi reveneau faţă de contractanţi. Nu dispunea de o metodologie de evaluare a riscului de credit şi nici nu a făcut dovada unor analize privind bonitatea debitorilor, înainte de luarea deciziilor de acordare a creditelor. Fondul de Garantare a Asiguraţilor a anunţat că, începând de astăzi, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva City Insurance poate formula o cerere de plată privind acordarea despăgubirilor, respectiv indemnizaţiilor, sau o solicitare de restituire de primă, după denunţarea poliţei de asigurare la companie. Cei aproape trei milioane de români care au poliţe RCA la City Insurance pot fie să îşi păstreze asigurările până la data expirării, fie să le denunţe şi să încheie contracte la un asigurator fără probleme. Cei mai afectaţi de falimentul companiei lider pe piaţa poliţelor RCA vor fi cei loviţi în trafic de o maşină asigurată la City, deoarece multe service-uri nu mai fac reparaţii pe aceste poliţe şi toate despăgubirile de la acest asigurator vor fi plătite de Fondul de Garantare doar în limita a 500.000 de lei pentru fiecare contract de asigurare. Pentru diferenţă este nevoie să te înscrii la masa credală, în cadrul procesului de faliment al asigurătorului.


Etichete rcacity insurancedespăgubiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live