Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

10 Ianuarie 2017
Vizualizari: 725
Comentează add

Creații inedite inspirate de gestul îmbrățișării

Design de dimineață Design de dimineață - Conține audio

sorina-man

 

 Atunci când o piesă de design are pe lângă un aspect deosebit și capacitatea de a trezi în sufletul privitorului un sentiment anume, de a aduce la suprafață o amintire ori de a provoca o anumită reacție, avem de a face cu un obiect catalogat drept emoțional.

 

O firmă de design din Anglia consideră că toate produsele sale îndeplinesc acest criteriu , fiind gândite și manufacturate cu scopul declarat al realizării unei conexiuni sufletești.

 

În categoria de obiecte emoționale s-ar putea încadra și sofaua creată de Lee Eun Kyong din Coreea de Sud, denumită Free Hug,  îmbrățișare ...la liber, cum ar fi...

Studiile științifice au dovedit valoarea terapeutică a îmbrățișării care stimulează oxitocina, așa numitul hormon al fericirii .

Ei bine, ideea din spatele designului este tocmai aceea de a recrea senzația de confort și bucurie pe care oricine o are atunci când îmbrățișează o ființă dragă. Sofaua are o bază rotundă și este prevăzută cu două brațe flexibile supraimensionate care te îmbie cu o îmbrățișare. Toată structura este îmbrăcată într-un material moale, pufos, extrem de plăcut la atingere.

Sentimentul creat este acela al regăsirii unui culcuș primitor și călduros, dublat de senzația de confort și siguranță pe care o poți avea oricând și oricât îți poftește sufletul.

 

 

 

Ideea, trebuie să recunoaștem, este foarte simpatică. Japonezii au exploatat-o sub forma unui scaun terapeutic destinat mai cu seamă persoanelor vârstnice, suferind de boală ori singurătate.

Denumit scaunul liniștii sau păcii sufletești, scaunul cu pricina este prevăzut cu un soi de pernă-personaj, ca o păpușă de dimensiunile unui om.

 

 

 

Tema îmbrățișării apare însă și sub o formă stilizată și extrem de elegantă, cu toate atributele unei adevărate piese de design.

Așa numitul Hug-chair / scaun al îmbrățișării, creat de Gabriella Astalos, are un corp de o formă specială. Este o structură circulară continuă care sugerează imaginea a două brațe unite în îmbrățișare, conturând un spațiu intim și protector pentru două persoane.

 

 

Corpul scaunului, realizat din lemn și capitonat cu piele, este susținut de un picior elegant din inox care are o bază largă.

Piesa impresionează prin formă, finisaj și concept și este potrivită pentru spațiile largi, de interacțiune socială, unde două persoane se pot adăposti pentru un tete a tete special, dar la fel de bine poate sta în orice încăpere ca un punct focal și spațiu personal privilegiat.

 

 AUDIO

 

 

 


Etichete exclusiv radiodesignmobilierîmbrățișare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live