Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Luni, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

26 Mai 2017
Vizualizari: 1911
Comentează add

Idei de amenajare a balconului

Design de dimineață Design de dimineață - Conține audio

sorina-man

 

 Neglijat de-a dreptul sau ținut ca spațiu de depozitare ori pentru alte treburi casnice, balconul din dotarea apartamentului este, de prea multe ori, un soi de Cenușăreasă care tânjește după o soartă mai bună.

Chiar și atunci când avem de-a face cu o suprafață de dimensiuni modeste, există potențialul de a o transforma într-un loc cochet dacă nu chiar într-o oază de relaxare și încântare în toată regula.

 

(sursa foto Pinterest) 

Drept este că în poveste, pentru ca veștmântul ponosit să se metamorfozeze într-o rochie de prințesă era nevoie de intervenția magică a unei zâne. În cazul balconului nostru, miracolul se poate produce doar dacă ne facem un plan după o sursă de inspirație potrivită și ne punem pe treabă sau lăsăm totul în grija unui decorator.

 

Un joc potrivit de ghivece cu flori ca și includerea unor compoziții vegetale specifice grădinilor verticale ne vor asigura întotdeauna o atmosferă plăcută și reconfortantă. Secretul constă în modul în care vom ști să integrăm cele câteva piese de mobilier ce vor da contur proiectului nostru.

 

Poate fi un mobilier tipic celui de grădină, din împletituri, fier forjat sau lemn dacă ne permitem, scaune și măsuță pliabile, o banchetă sau variante improvizate din elemente simple pe care le avem la îndemână și pe care le putem reconverti. Sunt o mulțime de exemple de piese realizate ingenios din paleți, lădițe, uși sau alte obiecte recuperate și reinventate.

 

Un dulăpior simplu, realizat din câteva șipci de lemn, montat pe perete , care are o ușă rabatabilă prinsă în balamale și susținută cu două lanțuri astfel încât să joace și rolul de masă, este îndeajuns pentru a crea un loc într-un spațiu mic în care ne-am dori – la o adică – să împărțim cu cineva o gustare sau ceva de băut, într-un mod poate mai puțin pretențios dar nu lipsit de farmec.

 

 

 (sursa foto Pinterest)

AUDIO

 


Etichete exclusiv radiodesignbalconflorimobilier

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live