Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 263
Comentează add

Desfășurarea votului la Constanţa

sorin-cealera-constanta

Constanța. Foto: Arhivă/ Petruț Hîrțescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (27 septembrie, ora 8:04) - Realizator: Constanța este orașul cu cei mai mulți candidați din țară la alegerile locale. 17 persoane aspiră la fotoliul de primar al municipiului. Doar în Sectorul 1 al capitalei sunt mai mulți candidați. Cum se desfășoară votul la malul mării aflăm acum de la corespondentul RRA Sorin Cealera. Bună dimineața, Sorin!
 
Reporter: Buna dimineaţa! Am votat și eu cu puțin timp în urmă, la o școală generală unde sunt cinci dintre cele 211 secţii de votare din municipiul Constanţa şi 558 din întregul județ. Un cartier de blocuri, și asta s-a văzut, pentru că practic de la ora 7:00 aici a fost coadă la intrarea în clădire. Mulţi constănţeni s-au grăbit să voteze mai devreme pentru a evita aglomerația și riscul de contaminare cu noul coronavirus. Totul s-a desfăşurat însă destul de repede, de la termometrizarea, la intrarea în clădure, la validarea cărții de identitate și la votarea propriu-zisă - nu chiar ca la carte, aș spune, făcând totul individual, conform noilor norme sanitare, pentru că oamenii, cu măștile pe figură, au avut dificultăţi totuşi, dacă nu ar fi fost îndrumați de personalul din secțiile de votare.
 
Sunt 623.000 de alegători în tot județul și mai mult de 260.000 în municipiul Constanța, care au de ales pentru funcţia de primar dintr-o listă lungă, cu un număr-record de 17 candidaţi. Oamenii spun că nu au avut teamă, atât timp cât se respectă regulile, iar unii au fost tentaţi să rămână acasă, dar până la urmă s-au răzgândit, pentru a-şi exercita totuşi dreptul la vot.
 
(PH)

Etichete alegeri locale 2020(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live