Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

13 Octombrie 2021
Vizualizari: 154
Comentează add

Unele dintre cele mai importante documente descoperite fac referire la planurile și schițele originale ale rachetei lansate la Mediaș în anul 1935.

Descoperire in podul Casei Memoriale Herman Oberth din Medias

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Primaria Medias

Mai multe obiecte care au aparținut savantului Hermann Oberth, considerat unul dintre părinții fondatori ai rachetei și ai astronauticii mondiale, au fost descoperite în timpul recentelor lucrări de reparații la acoperișul Casei Memoriale „Hermann Oberth” din Mediaș. 
 
Este vorba despre un lot semnificativ de obiecte și documente, datând din perioada interbelică, constând în corespondențe, schițe, planuri, facsimile, ziare, reviste, desene și însemnări manuscrise, care au aparținut familiei savantului Hermann Oberth, informează Primăria Mediaș, cea care efectuează lucrările de reparații la Casa Memorială „Hermann Oberth”.
 
Aceste materiale, descoperite în podul casei,  au fost scoase din nou la lumină după aproximativ nouă decenii.
 
Potrivit reprezentanților Primăriei Mediaș, la o primă analiză s-a constatat că unele dintre cele mai importante documente fac referire la planurile și schițele originale ale rachetei lansate la Mediaș în anul 1935. “Acel moment a reprezentat un nou punct de referință pentru istoria astronauticii mondiale, când Mediașul a devenit al patrulea oraș din lume, după New Mexico, Berlin și Moscova, de unde a fost lansată o rachetă cu combustibil lichid în acea perioadă de pionierat a cercetărilor spațiale”, se arată într-un comunicat de presă al Primărieie Mediaș.
 
Obiectele descoperite vor fi incluse în colecțiile Muzeului Municipal Mediaș
 
 

Etichete Casa Memoriala Herman OberthMediasdescoperire(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live