Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

26 Ianuarie 2011
Vizualizari: 2216
Comentează add

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate. Deputatul spune că este nevinovat şi că va merge până la CEDO.

Deputatul PDL Sorin Buta "a colaborat cu fosta securitate"

paul-poterasi

Deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta. Foto: cdep.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, că deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate, admiţându-se astfel cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii , transmite Mediafax.

Instanţa supremă a respins recursul formulat de deputat faţă de o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din martie 2010.
   
Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia Curţii de Apel Bucureşti din 31 martie 2010, conform căreia deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate.

Potrivit CNSAS, Sorin Buta ar fi dat informaţii despre colegii săi de facultate, iar ulterior despre colegii de birou, când era inginer la Câmpulung, datele transmise fiind referitoare la nemulţumirea acestora faţă de regimul comunist.

În documentele transmise instanţei, CNSAS a stabilit că deputatul PDL ar fi fost recompensat pentru informaţiile furnizate.
   
Potrivit unei note de constatare, Sorin Gheorghe Buta ar fi fost recrutat în 22 ianuarie 1981, angajamentul fiind semnat din 22 ianuarie 1983.

Deputatul se consideră nevinovat şi spune că merge la CEDO

Sorin Gheorghe Buta a precizat miercuri, pentru Mediafax, că se consideră nevinovat şi că va ataca hotărârea , "mergând până la CEDO".

Deputatul PDL a susţinut că nu i-a fost acordat dreptul de apărare de Curtea de apel şi de aceea a făcut recurs.
   
"Curtea Supremă a respins recursul meu prin care ceream dreptul la apărare, o să văd care sunt căile de atac, merg până la CEDO, pentru că mă consider nevinovat", a spus deputatul Sorin Buta.


Etichete Sorin Gheorghe ButaCNSASPDLÎCCJCEDOÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live