Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Martie 2017
Vizualizari: 807
Comentează add

Proiectul legislativ propune revizuirea Constituţiei în sensul precizării că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie şi nu între soţi, aşa cum prevede acum.

Deputaţii votează azi modificarea Constituţiei legat de definiţia familiei

radiojurnal

 Depunerea la Parlament a celor 3 milioane de semnături strânse de către "Coaliţia pentru Familie"        Foto: Arhivă.

 Proiectul de modificare a definiţiei familiei în Constituţie va primi marţi, 28 martie, votul final în plenul Camerei Deputaţilor, după ce luni a fost adoptat pe articole. Proiectul legislativ se bazează pe o iniţiativă cetăţenească, semnată de aproape trei milioane de români, şi este susţinut de toate grupurile parlamentare.

Documentul legislativ în forma elaborată de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor propune revizuirea Constituţiei în sensul precizării că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi nu între soţi, aşa cum prevede acum Legea fundamentală.

Totodată, se stabileşte că această revizuire a Constituţiei se aprobă prin referendum. Deputatul PNL, Andrei Gheorghe, a declarat că proiectul de lege presupune apărarea familiei.  

"Nu se restrânge absolut niciun drept. Nu avem de-a face cu nicio restrângere de legislaţie, avem de-a face cu o clarificare a legislaţiei şi cu o întărire a ceea ce reprezintă familia în România", spune deputatul Andrei Gheorghe de la PNL.

Propunerea de revizuire a Constituţiei nu îngrădeşte drepturile nimănui - a spus şi deputatul ALDE, Varujan Vosganian.  

"Credem că familia este o instituţie fundamentală a poporului român şi în fundamentele poporului român familia trebuie definită în acest fel. Acesta este mesajul nostru, care este, în acelaşi timp, un mesaj tradiţionalist, dar un mesaj care priveşte către viitorul acestei naţiuni, dar, în acelaşi timp, şi un mesaj de toleranţă", a opinat deputatul ALDE, Varujan Vosganian.  

Pentru a fi adoptată, propunerea de revizuire a Constituţiei are nevoie de votul pozitiv exprimat de cel puţin 219 parlamentari, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.


Etichete Constituţiefamilieiniţiativăreferendumsemnăturisoţibărbatfemeie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live