Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

2 Septembrie 2014
Vizualizari: 1271
Comentează add

Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au respins cererea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a legii privind reducerea CAS.

Deputaţii nu sunt de acord cu reexaminarea legii privind CAS

iulia-gherman

Foto: Arhivă

Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au respins cererea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a legii privind reducerea contribuţiilor la asigurările sociale cu cinci puncte procentuale la angajator.

Toate grupările parlamentare au susţinut reducerea CAS, dar democrat-liberalii i-au dat dreptate preşedintelui, care a cerut guvernului să precizeze sursele de finanţare a măsurii.

Cererea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu a fost respinsă cu 19 voturi pentru şi o abţinere.

Social-democraţii au susţinut aplicarea documentului legislativ în forma adoptată iniţial de parlament, susţine Ana Birchall, deputat PSD.

"Economia trebuie să respire. România are una dintre cele mai ridicate poveri fiscale pe muncă cu 45%, fiind a opta ţară din UE într-un asemenea clasament", spune Ana Birchall.

Democrat-liberalii au votat pentru reducerea CAS şi, în final, pentru respingerea cererii de reexaminare, dar au subliniat că executivul nu a venit cu măsuri compensatorii pentru scăderea veniturilor la buget după aplicarea legii.

Reacţie a opoziţiei

Andreea Paul, deputat PNL, spune că solicitarea de reexaminare este justificată.

"O idee bună aplicată prost rămâne o decizie proastă. Această cerere de reexaminare este justificată, pentru că sursele nu sunt vizibile", spune Andreea Paul.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a subliniat că proiectul reducerii CAS cu 5% la angajator este o contribuţie a liberalilor în programul de guvernare al USL.

"Această lege o vom găsi în prevederile bugetare pe anul 2015. Sigur, pentru 2014, am înţeles că nu sunt complicaţii de natură bugetară, dar trebuie să găsim în proiectul de buget pentru anul 2015, modul în care se va reflecta această lege", spune Eugen Nicolăescu.

Legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator a fost retrimisă parlamentului în luna iulie de preşedintele Traian Băsescu.

Senatul, reunit în şedinţă extraordinară săptămâna trecută, a respins cererea de reexaminare, iar Camera Deputaţilor va da un vot decizional în şedinţa de plen de luni, 8 septembrie.


Etichete bugetfinanţeTraian BăsesculegereducereCASAna BirchallAndreea PaulEugen Nicolăescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live