Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Decembrie 2013
Vizualizari: 1115
Comentează add

Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor discută vineri, cu experţii ministerului de justiţie, modificările aduse Codului Penal.

Deputaţii dezbat Codul Penal cu experţii ministerului justiţiei

radiojurnal

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. Foto: captură youtube.

Ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, i-a invitat pe preşedintele Camerei Deputaţilor şi pe membrii Comisiei Juridice la o întâlnire care va avea loc vineri, cu experţii ministerului, pe tema noului Cod Penal şi a celui de Procedură Penală.

Ministrul justiţiei a precizat că la întâlnire se va putea discuta despre dispoziţii actuale şi viitoare, precum şi despre impactul unor modificări aduse celor două Coduri.

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat că modificările aduse Codului Penal şi legea privind amnistia şi graţierea trebuie rediscutate cu instituţiile abilitate care nu şi-au precizat punctul de vedere, urmând ca ele să fie retrimise parlamentului.

"Proiectele de legi trebuie rediscutate cu cei care nu s-au discutat, şi anume ministerul justiţiei, CSM, prezentate Comisiei Europene şi după aceea să fie adoptate dacă totul e în regulă", a declarat premierul.

Victor Ponta a criticat faptul că partenerii de coaliţie liberali şi-au modificat în ultimele zile de mai multe ori poziţia privind modificările aduse Codului Penal.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea art. 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.

Prin această decizie, preşedintele şi parlamentarii ies şi de sub incidenţa articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept "fapta funcţionarului public (...) prin care s-a realizat un folos material pentru sine, soţ sau rudă ori un afin până la gradul II inclusiv (...)".

Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a Camerei şi a fost votat fără ca raportul comisiei să fie publicat şi fără dezbatere în plen.


Etichete ministerul justiţieiRobert CazanciucCod PenalVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live