Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Decembrie 2017
Vizualizari: 580
Comentează add

Misiunea face parte din planul NATO de întărire a flancului său estic.

Demonstraţie de protejare a spaţiului aerian, la Baza "Mihail Kogălceanu"

radiojurnal

Foto: Mona Constantinescu.

La Baza "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa, aparate de zbor româneşti şi ale Forţelor Aeriene Regale Canadiene au participat astăzi la o demonstraţie de protejare a spaţiului aerian.

Misiunea face parte din planul NATO de întărire a flancului său estic.


Silviu Marincaş, căpitan comandor: Misiunea prevedea ca o aeronavă civilă, sub control al autorităţilor civile, pierde legătura radio cu acestea şi este alertat serviciul de poliţie pentru acordarea sprijinului în aceste situaţii. Au reuşit să decoleze doar aeronavele canadiene deoarece condiţiile meteo de la Aerodromul Kogălniceanu nu au permis avioanelor MiG 21 Lancer să decoleze şi ele, astfel încât o parte a scenariului în care se realizează predarea-primirea de către două entităţi diferite nu a mai avut loc. Toată această misiune a fost dusă la sfârşit de către aeronavele canadiene. Aeronava în dificultate a aterizat în siguranţă, urmând să aterizeze şi aeronavele din serviciul de poliţie.

Realizator: Corespondenta noastră, Mona Constantinescu, transmite că, la sfârşitul acestui an, cei 135 de soldaţi canadieni din Forţele Regale, însoţiţi de patru aeronave, îşi vor încheia misiunea de poliţie aeriană desfăşurată în ultimele patru luni la Baza "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa.

Ministerul român al Apărării speră ca, de anul viitor, în escadrila de poliţie aeriană să fie introduse şi aeronave F-16, recent intrate în dotarea Forţelor Aeriene Române


Etichete Demonstraţie de protejare a spaţiului aerianBaza "Mihail Kogălceanu"mapnnato

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live