Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

17 Noiembrie 2020
Vizualizari: 402
Comentează add

Demersuri pentru creşterea numărului de locuri la secțiile ATI

ilie-pintea

   

Suplimentarea locurilor ATI este mult așteptată. Reprezentanții sistemului sanitar din județul Hunedoara au anunțat că se află în situația de a nu mai putea prelua pacienții aflați în stare gravă, pentru că toate cele 21 de paturi din de terapie intensivă sunt ocupate. Corespondentul nostru, Ilie Pintea, are detalii.

Reporter: Ilie Pintea - Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a avut o întâlnire de urgență cu șefii secțiilor ATI de la spitalele suport COVID din județul Hunedoara şi le-a solicitat  medicilor sprijin de specialitate pentru a fi găsite, în maxim 24 de ore, soluții pentru creșterea numărului de locuri la secțiile de terapie intensivă pentru pacienții COVID-19 care sunt în situație gravă. În acelaşi timp, prefectul a făcut demersuri către Ministerul Sănătății şi a dat asigurări că extinderea numărului de paturi în saloanele ATI COVID va fi asigurată cu aparatură și tehnică medicală necesară desfășurării actului medical.
 
Personalul de specialitate va fi completat, atât cât se poate, prin colaborarea cu medici și asistente de la secțiile ATI existente în alte spitale din județ.
 
Din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultimele săptămâni, prefectul s-a adresat ieri primarilor din județ printr-o scrisoare deschisă și le-a cerut să ia toate măsurile legale pentru limitarea răspândirii virusului.
 
(PH)

Etichete ATIlocurisuplimentare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live