Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 August 2019
Vizualizari: 242
Comentează add

Delfinariul din Constanţa va fi extins şi va avea în următorii doi ani un nou bazin de antrenamente, o staţie de pompare dar şi alte facilităţi.

Delfinariul din Constanţa va fi extins

florin-lepadatu

 Foto anat.ro

Delfinariul din Constanţa va fi extins şi va avea în următorii doi ani un nou bazin de antrenamente, o staţie de pompare dar şi alte facilităţi.

Acestea sunt câteva din prevederile contractului de finanţare pentru acest proiect, semnat miercuri de ministrul turismului, Bogdan Trif.

Acest proiect în valoare de aproximativ 5,6 milioane euro este finanţat în proporţie de 70% de Ministerul Turismului şi are o perioadă de execuţie de doi ani.

Este considerat una dintre cele mai importante investiţii pentru încurajarea turismului de pe litoral.

Specialiştii sunt optimişti, după cum a constatat corespondentul RRA, Sorin Cealera: "Adrian Bâlbă: "Am avut 650.000 de vizitatori şi bugetul 10 milioane de lei.

Creştem şi putem trece de un milion de vizitatori în situaţia în care vom avea şase delfini."

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, Adrian Bâlbă, i-a prezentat datele tehnice ale noului delfinariu ministrului turismului, Bogdan Trif.

Cu o suprafaţă extinsă la peste 800 de metri pătraţi şi un volum de apă de patru milioane de litri, noul delfinariu va dispune de şase delfini - faţă de doi, în acest moment - şi va putea prezenta publicului mai multe spectacole.

Ministrul Bogdan Trif a semnat contractul de finanţare a proiectului şi i-a promis preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, că, în curând, Constanţa va avea şi un nou acvariu la standarde moderne.

Bogdan Trif: "Îmi doresc foarte mult ca aceste investiţii să continue, în special aici, pe litoral, să reuşim ca, împreună, să definitivăm toată documentaţia pentru un nou acvariu.

Vă aştept, domnule preşedinte, cu studiul de fezabilitate, la Ministerul Turismului!

Bani avem în buget şi mă bucur că, şi anul acesta, pe litoralul românesc este un nou număr record de turişti - nu numai aici, în delfinariu."

În ultimii doi ani, reprezentaţiile realizate cu delfinii Chen Chen şi Ni Ni au înregistrat o creştere cu 80% a numărului de vizitatori faţă de 2016 şi 2017.

Anul trecut au fost 650.000 de vizitatori, iar prognoza pentru 2019 este de peste 700.000."


Etichete Litoral

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live