Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Mai 2015
Vizualizari: 993
Comentează add

Modificările aduse Codului Fiscal şi măsurile economice preconizate pentru 2016sunt principalele teme de discuţie ale delegaţiei FMI care şi-a început astăzi misiunea în România.

Delegaţia FMI şi-a început misiunea în România

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Experţii Fondului Monetar Internaţional şi-au început misiunea în România la Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor.

Principalele teme de discuţie au fost modificările aduse Codului Fiscal şi măsurile economice preconizate pentru 1 ianuarie anul viitor.

Deputatul PNL Andreea Paul susţine că reprezentanţii FMI şi-au arătat îngrijorarea faţă de măsurile de relaxare fiscală anunţate de Guvern.

"Au invocat două probleme mari - decuplajul real între veniturile şi cheltuielile publice, care nu sunt conforme cu promisiunile de relaxare fiscală anunţate; şi a doua problemă majoră pe care au invocat-o este cheltuirea ineficientă, foarte gravă, a banului public", a spus Andreea Paul.

Pe de altă parte, deputatul PSD Viorel Ştefan afirmă că, de fapt, aşa-numitele îngrijorări sunt calculele pe care FMI le-a făcut şi cu ocazia scăderii TVA-ului la pâine sau a cotei de contribuţie la asigurările sociale.

El precizează că datele FMI arată că prin precedentele măsuri de relaxare fiscală s-a îmbunătăţit colectarea şi nu a existat nicio compresie bugetară.

"Vor măsura efectele acestor măsuri de relaxare. Recunosc şi ei necesitatea relaxării fiscale, cred că este benefică economiei româneşti, dar vor garanţii pe măsurile compensatorii în legătură cu conservarea ţintelor de deficit bugetar asumate de către România", a spus Viorel Ştefan.

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe, Viorel Ştefan, a mai precizat că vizita delegaţiei FMI este la început şi nu există încă o evaluare tehnică a măsurilor fiscale anunţate de guvern. 


Etichete misiune tehnică a FMI și CE la Bucureștinoul Cod Fiscalstadiul implementării reformelor structuralerelaxarea fiscalădeputatul PSD Viorel ŞtefanDeputatul PNL Andreea Paul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live