Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Cristea

1 Octombrie 2012
Vizualizari: 2232
Comentează add

Organizaţiile studenţeşti susţin că principalele probleme cu care se confruntă sunt insuficienţa locurilor în cămine şi multiplele modificări ale Legii educaţiei.

Deficit de 60 de mii de locuri în căminele studenţeşti

adrian-cristea

Foto: Arhivă.

Insuficienţa locurilor în cămine, dar şi nemulţumirile studenţilor şi profesorilor cu privire la repetatele modificări ale Legii educaţiei sunt principalele probleme care vin odată cu începerea anului universitar.

În timp ce îngrijorările celor direct implicaţi cresc, autorităţile dau asigurări că problemele din universităţi se vor rezolva şi îndeamnă la unitate.

Rezultatele slabe la examenul de bacalaureat au dus la o scădere a numărului studenţilor din anul I, comparativ cu situaţia din 2011.

Studenţii cer creşterea subvenţiilor

Totuşi, locurile din cămine sunt în continuare mult prea puţine.

Deficitul anunţat de organizaţiile studenţeşti pentru acest început de an universitar este de 60.000 de locuri.

Studenţii se plâng şi că nu-şi cunosc drepturile şi obligaţiile şi aşteaptă adoptarea de către fiecare universitate în parte a unui statut.

Solicitările profesorilor

Acesta ar fi trebuit elaborat până la începutul lunii iunie. Creşterea subvenţiilor pentru căminele sau cantinele studenţeşti, dar şi asigurarea cursurilor pe suport electronic sunt alte cereri ale studenţilor.

Motive de îngrijoare au însă şi profesorii. Există nemulţumiri ale cadrelor didactice în ce priveşte autonomia universitară, a declarat ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, care promite însă că problemele vor fi rezolvate.


Etichete universitatecăminestudenţiprofesorilegea educaţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live