Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

12 Octombrie 2016
Vizualizari: 1007
Comentează add

La ora actuală, peste 125.000 de elevi fac zilnic naveta, ceea ce reprezintă aproximativ o cincime din total elevilor din România.

Decontarea navetei elevilor, în atenţia Guvernului

alin-serbanescu

Foto: gov.ro.

Decontarea navetei elevilor se află, astăzi, în atenţia guvernului, în condiţiile în care există diferenţe mari de costuri între judeţe care nu pot fi justificate.

Guvernul urmează să stabilească, astăzi, cadrul legislativ necesar calculării, în cel mai scurt timp, a unui tarif maximal pentru abonamentele elevilor care fac naveta.

Premierul Dacian Cioloş a precizat, în debutul şedinţei de guvern, că, la ora actuală, există diferenţe de costuri foarte mari între judeţe. 

Dacian Cioloş: "Ca să vă dau doar un exemplu, pentru o distanţă de 10 km, tariful minim de transport este de 29 de lei şi tariful maxim - de 228 de lei. Deci, sunt diferenţe care sunt greu de justificat, de la un judeţ la altul, în condiţiile în care valoarea decontată elevului este de 40 de lei".

Premierul Dacian Cioloş a mai precizat că măsura stabilirii unor tarife clare pentru navetă se înscrie în eforturile de reducere a abandonului şcolar.

La ora actuală, peste 125.000 de elevi fac zilnic naveta, ceea ce reprezintă aproximativ o cincime din total elevilor din România.


Etichete Decontarea navetei elevilorguvernjudetedacian ciolos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live