Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Mai 2016
Vizualizari: 791
Comentează add

Într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, MAE român îşi exprimă suprinderea cu privire la cele mai recente declaraţii ale liderului de la Kremlin privind scutul antirachetă.

Declarațiile lui Putin, "ameninţare la adresa securităţii regionale"

radiojurnal

Sediul Ministerului Afacerilor Externe de la București. Foto: Arhivă.

Ministerul de Externe de la Bucureşti reacţionează după declaraţiile de ieri ale preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a avertizat că România şi Polonia s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse, deoarece găzduiesc elemente ale scutului antirachetă american pe care Moscova îl consideră o ameninţare.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii astăzi, diplomaţia română îşi exprimă suprinderea cu privire la declaraţiile liderului de la Kremlin, pe care îl acuză că "ignoră situaţia reală pe care atât România cât şi aliaţii săi au explicat-o, în repetate rânduri, în ceea ce priveşte caracterul pur defensiv al sistemului de aparare antirachetă, care nu este îndreptat împotriva Federaţiei Ruse sau a altui stat.

Aceste declaraţii - mai spune sursa citată - ar putea fi totodată interpretate ca o ameninţare la adresa securităţii regionale.

Distorsionarea repetată a realităţilor nu face decât să menţină o atmosferă tensionată, în contradicţie cu spiritul de deschidere manifestat de România şi aliaţii săi, pe tema apărării antirachetă - se mai arată în comunicatul Ministerului Român al Afacerilor Externe.


Etichete ameninţare la adresa securităţii regionalevladimir putinmaescutul antirachetă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live