Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Septembrie 2021
Vizualizari: 163
Comentează add

Declaraţii ale ministrului interimar al sănătăţii, Cseke Attila, pe tema proiectului de lege privind introducerea obligativităţii certificatului verde digital.

Declaraţii ale ministrului interimar al sănătăţii, Cseke Attila

radiojurnal

Foto: captură video.

Impunerea obligativității prezentării certificatului digital european COVID-19 pentru personalul medical din unitățile sanitare este o măsură necesară în perioada stării de alertă, a declarat în această dimineață ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, pe tema proiectului de lege pus ieri în dezbatere publică.

Documentul prevede, între altele, că personalul care nu va putea prezenta un astfel de certificat va risca suspendarea contractului de muncă pentru o lună, iar ulterior chiar încetarea colaborării.


Cseke Attila: Pentru personalul medical sunt trei posibilități: dacă sunt vaccinaţi cu schema completă - este o situație, cea de-a doua - dacă au trecut prin boală și sunt în perioada între 15 şi 180 de zile de la sfârșitul bolii, respectiv dacă se testează cu test rapid antigen sau cu test PCR - este cea de a treia situație. Proiectul de lege prevede că, în cazul în care persoana respectivă nu este vaccinată și nici nu a trecut prin boală, trebuie să prezinte conducătorului unității medicale, fie că vorbim de public, fie că vorbim de privat, aceste teste. Testele se fac pe cheltuiala proprie. Statul pune la dispoziție în mod gratuit vaccinul, există această posibilitate.


Realizator: Ministrul interimar al sănătății a precizat că sunt deja 15 state, inclusiv unele europene, care au introdus obligativitatea certificatului verde digital pentru anumite categorii profesionale.


Etichete mediciproiect(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live