Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

24 August 2018
Vizualizari: 603
Comentează add

Statele Unite avertizează Rusia cu privire la implicarea Moscovei în alegerile parlamentare americane din noiembrie.

Declarație ruso-americană, omisă ”din cauza temei interferenței rusești”

doina-saiciuc

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională John Bolton, SUA. Foto: Xinhua/Agerpres.

Statele Unite avertizează Rusia cu privire la implicarea Moscovei în alegerile parlamentare americane din noiembrie. Tema a fost discutată la Geneva de consilierii pentru securitate naţională ai celor doi preşedinţi.

Întâlnirea a avut loc în continuarea recentului summit de la Helsinki dintre Donald Trump şi Vladimir Putin.

Consilierul prezidenţial pentru securitatea naţională, John Bolton, a spus după întâlnirea de la Geneva de ieri cu omologul rus Nikolai Patruşev că a avertizat Moscova să nu interfereze în alegerile din noiembrie pentru Congres, aşa numitele alegeri mid-term.

John Bolton: Am făcut clar faptul că nu vom tolera interferenţa în alegerile din 2018 şi că suntem pregătiţi să luăm măsurile necesare pentru a o preveni.

John Bolton a mai spus că nu a putut fi emisă o declaraţie comună a întâlnirii cu Nikoloi Patruşev tocmai din cauza problemei interferenţei Rusiei pe care Kremlinul o neagă.

John Bolton: Am fi putut avea o declaraţie comună, dar eu am simţit că este important să menţionăm amestecul în alegeri, problemă pe care am ridicat-o în câteva rânduri în cursul consultărilor care au durat puţin mai mult de cinci ore. 

Cei doi înalţi oficiali de la Casa Albă şi Kremlin au discutat şi problema iraniană. Bolton a spus că obiectivul Administraţiei Trump este de a face maxime presiuni asupra regimului de la Teheran cu sancţiuni mai ample şi mai eficiente.

Cu privire la rolul Iranului în Siria, John Bolton a arătat că obiectivul Administraţiei Trump este ca toate forţele iraniene din Siria să se întoarcă în Iran. Cei doi au discutat, potrivit domnului Bolton, o varietate de căi pentru realizarea acestui obiectiv.

Consilierul preşedintelui american pentru securitate naţională merge astăzi la Kiev, unde va participa la parada militară organizată de Ziua independenţei Ucrainei. Potrivit presei ucrainene preşedintele Trump a transmis un mesaj de felicitare în care laudă Ucraina pentru curajul cu care se opune agresiunii ruse.


Etichete Statele UniteavertismentRusiaimplicarea Moscoveialegerile parlamentare americanenoiembrie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live