Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

31 Martie 2020
Vizualizari: 368
Comentează add

Text INTEGRAL - "Dragi români, repet, respectaţi măsurile impuse de autorităţi. Vă asigur, împreună vom trece peste această perioadă grea! Vă mulţumesc!"

Declarația președintelui României după întâlnirea cu membri guvernului

sergiu-stet

 Preşedintele României, Klaus Iohannis.Foto: Arhivă/ Administratia prezidentiala

Bună ziua!

Încep cu un gând bun şi o încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru Municipiul Suceava şi comunele care încojoară Municipiul Suceava. Această măsură a fost luată la timp, a fost necesară. Decizia autorităţilor este cea corectă. Dar, dragi suceveni, nu sunteţi singuri, suntem cu toții, în gând, alături de voi! Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru Municipiul Suceava şi comunele din jur să şi ajungă acolo.

Însă, vă rog din suflet, respectați ceea ce autorităţile impun, respectaţi normele de deplasare, respectaţi normele de igienă, respectați normele de distanţare socială, nu ieșiţi din casă decât atunci când este absolut necesar. Când vă întâlniți cu alte persoane, evitaţi orice cont fizic, nu vă dați mâna, nu vă îmbrăţişaţi. Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja şi pentru a îngrădi răspândirea virusului.

Nu uitați, suntem alături de voi! Un gând bun şi o încurajare vreau să exprim acum pentru medicii şi întregul personal medical. Ştiu, știm că vă este greu! Dar, voi sunteți în prima linie, noi toți, românii, ne uităm la voi cu speranță, cu încredere, sunteţi linia de apărare a populaţiei împotriva aceestei epidemii.

Ştiu că nu este simplu și știm cu toții că, din păcate, vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi, iar noi, autoritățile, politicienii, vom face tot ce este necesar, vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie, pentru a asigura materialele de protecție de care aveți nevoie. Chiar adineauri am încheiat o întâlnire de lucru cu premierul Orban, ministrul Vela şi secretarul de stat Arafat, de la interne, domnul ministru Tătaru, ministrul sănătăţii, şi a participat doamna ministru Alexandru, de la Ministerul Muncii şi Protecției Sociale.

Am discutat, evident, situaţia din Suceava şi toţi suntem conştienţi de seriozitatea pasului care s-a făcut, dar suntem conştienţi şi de răspunderea noastră. Am discutat, pe urmă, situaţia din spitale şi vreau să vă asigur pe voi, medici, personal medical, că noi ne facem treaba. Au început, vedeţi, să sosească de peste tot de unde s-au făcut comenzi materiale de protecţie: măști, halate de protecție, alte materiale. Lucrurile se mișcă, autoritățile s-au mișcat și acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale.

De asemenea, am solicitat astăzi să se facă peste tot în spitale instructajul personalului şi aceste lucruri se vor întâmpla. Am solicitat celor responsabili ca, cu maximă celeritate, să lămurească alocările bugetare pentru spitale în aşa fel încât să puteţi să continuaţi achiziţiile care sunt absolut necesare în această perioadă. Iată, deci, autoritățile își fac treaba și vă rog pe toți să ne facem fiecare treaba aşa cum se cuvine, iar fiecare român să respecte normele de igienă, normele de distanţare socială, așa cum au fost solicitate de autorităţi.

În finalul ședinței, şi asta vreau să subliniez, am discutat pe larg măsurile de protecție socială care se impun în această perioadă, plățile pentru șomaj tehnic care trebuie să vină la timp, plățile pentru șomaj care trebuie efectuate la timp, alte măsuri care se impun în cămine pentru bătrâni, în diferitele situaţii şi, evident, am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile, unde vom aprofunda măsurile în zilele următoare.

Dragi români, repet, respectaţi măsurile impuse de autorităţi. Vă asigur, împreună vom trece peste această perioadă grea! Vă mulţumesc!

(S.S.)


Etichete CORONAVIRUSguvernpreședinteSuceavamedicispitaleșomaj tehnic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live