Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

21 Mai 2018
Vizualizari: 647
Comentează add

Declaraţiile secretarului de stat american Mike Pompeo în legătură cu strategia faţă de Iran arată că Statele Unite ale Americii caută o schimbare de regim în Iran.

Declaraţia lui M. Pompeo arată că SUA caută o schimbare de regim la Teheran

radu-dobritoiu

Remarcile secretarului de stat american Mike Pompeo în legătură cu strategia faţă de Iran arată că Statele Unite ale Americii caută o schimbare de regim în Republica Islamică Iran, a declarat luni un important demnitar iranian, citat de Reuters.

"America vrea să preseze Iranul pentru a se preda şi a accepta cererile ei ilegale. Remarcile lui (Mike Pompeo) au arătat că America caută în mod sigur o schimbare de regim în Iran", a spus oficialul iranian.

Anterior, secretarul de stat american a anunţat că SUA vor exercita o "presiune financiară fără precedent" asupra regimului de la Teheran, cu "sancţiunile cele mai puternice din istorie", şi nu vor renegocia acordul din 2015 privind programul nuclear iranian.

Iranul nu va avea niciodată un cec în alb pentru a domina Orientul Mijlociu, a spus Pompeo, în prezentarea noii strategii a Washingtonului după retragerea sa din acordul privind programul nuclear iranian, semnat la 14 iulie 2015 de Teheran şi şase mari puteri ale lumii: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China şi Germania.

Oficialul american a prezentat 12 cereri pentru autorităţile de le Teheran, printre care retragerea tuturor forţelor iraniene din Siria. SUA sunt pregătite să răspundă dacă Iranul decide să-şi reia programul nuclear, a accentuat Mike Pompeo. "Cererile noastre privind Iranul nu sunt nerezonabile: renunţaţi la programul vostru. Dacă ei aleg să revină şi să înceapă iar îmbogăţirea (uraniului), noi suntem deplin pregătiţi să răspundem şi în acel caz. Eu sper ca ei (iranienii) să ia o altă decizie, să aleagă o cale diferită", a adăugat oficialul american.

Prezentarea acestei strategii a SUA privind Teheranul survine în contextul în care ţările europene semnatare ale acordului nuclear din 2015 - Franţa, Marea Britanie şi Germania - lucrează pentru a găsi o modalitate de a menţine funcţional pactul cu Iranul şi după retragerea SUA.
 


Etichete acord IranSanctiuni SUA Iran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live