Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT (R) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

20 Aprilie 2019
Vizualizari: 798
Comentează add

Copiii din Uniunea Europeană, care reprezintă peste 20% din populaţie, vor să îşi facă auzită vocea printr-o declaraţie ce urmează să fie adoptată şi definitivată la Bucureşti.

Declarația copiilor din Uniunea Europeană

catalin-radu

Copiii din Uniunea Europeană, care reprezintă peste 20% din populaţie, vor să îşi facă auzită vocea printr-o declaraţie ce urmează să fie adoptată şi definitivată la Bucureşti.

Documentul a fost elaborat în baza opiniilor exprimate de tineri din întreg spaţiul comunitar şi vrea să arate că o societate mai bună se construieşte prin dialog, încurajând implicarea copiilor în luarea deciziilor care le influenţează viaţa. 

20 de tineri care vin din diverse medii sociale, unii dintre ei aparținând diferitelor minorități etnice, dar și copii cu dizabilități, lucrează la această declarație, prin care cer să fie implicați în elaborarea politicilor Uniunii Europene. Unul dintre aceștia este Rareș, un tânăr de aproape 18 ani.

Rareş: Avem câteva propuneri pe care le facem, de exemplu, înființarea unei comisii la nivel european care să poată să verifice participarea copiilor sau crearea unui consiliu, cum este şi Consiliul Elevilor în România, la nivel european.

Reprezentantul UNICEF România, Despina Andrei, spune că acest act elaborat de copiii din Uniunea Europeană, adresat decidenților politici de la nivel european, dar și celor din statele membre, va fi gata în curând.

Despina Andrei: Ei lucrează la Declarația copiilor de câteva luni de zile. Ea urmează a fi definitivată și prezentată în cadrul conferinței internaționale pe care o organizăm în parteneriat cu Ministerul Muncii, prin Autoritatea Națională de Protecție a Drepturilor Copilului și Adopție, în datele de 6 și 7 mai, în București.


Etichete copiiuedeclaratie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live