Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

29 Iunie 2020
Vizualizari: 335
Comentează add

Decizii luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

mihaela-mihai

Foto. MApN.

Organizatorii de activităţi şi evenimente care nu respectă regulile de siguranţă sanitară necesare pentru limitarea răspândirii coronavirusului pot fi sancţionaţi de la 1 iulie cu suspendarea autorizaţiei de funcţionare, a decis în această seară Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Comitetul a mai decis ca de miercuri, 1 iulie, activitatea centrelor de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice şi a celor pentru copii şi adulţi cu şi fără dizabilităţi se va desfăşura dupa un program de lucru avizat de direcţiile judeţene de sănătate publică.

Se permite organizarea de antrenamente şi cantonamente colective, în grupuri de cel mult 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori. 

Pot avea loc, totodată, cursuri de instruire şi workshop-uri pentru adulţi şi cele organizate pentru implementarea proiectelor din fonduri europene, cu participarea a cel mult 20 de persoane şi cu respectarea strictă a regulilor de distanţare fizică.

De miercuri se pot organiza în aer liber şi o serie de activităţi specifice din domeniul apărării naţionale, ordinii şi siguranţei publice, dar cu participarea a cel mult 200 persoane şi sub supravegherea unui medic epidemiolog.

Sunt reguli şi pentru desfăşurarea în aer liber a activităţilor specifice din domeniul diplomatic, la sediile ambasadelor. Trebuie să fie asigurată o suprafaţă de cel puţin 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană participantă şi trebuie respectate regulile de protecţie sanitară. 

Comitetul înlocuieşte noţiunea de "triaj epidemiologic" cu "triaj" în privinţa activităţilor desfăşurate de instituţiile şi autorităţile publice, de operatorii economici şi de profesionişti, la intrarea în sediul acestora.

Nu în ultimul rând, se menţine lista cu statele pentru care nu se impune măsura izolării sau carantinei, până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene.


Etichete Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţăsanctiunicoronavirus(RS)

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live