Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

27 Ianuarie 2020
Vizualizari: 471
Comentează add

Este vorba despre un bărbat, în vârsta de 43 de ani, care se afla internat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judeţean Sibiu, cu diagnosticul confirmat de gripa.

Deces din cazuza gripei în Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

 Foto: Arhivă/ Agerpres

În judeţul Sibiu s-a înregistrat primul deces din cauza gripei. Este vorba despre un bărbat, în vârsta de 43 de ani, care se afla internat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judeţean Sibiu, cu diagnosticul confirmat de gripa.

Acesta a decedat, în cursul zilei de ieri, în urma unui stop cardio-respirator neresuscitabil, anunţă reprezentanţii spitalului. Potrivit purtătorului de cuvânt al al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţa, “pacientul a fost internat în data de 12 ianuarie, diagnosticat cu gripă.

Evoluţia sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Starea sa s-a agravat, prezentând insuficienţă multiplă de organe şi sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator”. Din informaţiile transmise de Direcţia de Sănătate, bărbatul, din localitatea Poplaca, era nevaccinat, iar cel mai probabil contaminarea cu virusul gripal s-a produs la o staţiune din judeţul Vâlcea, unde bărbatul a fost plecat înainte de îmbolnăvire”.

În ultimele trei zile, în cadrul Secţiei Clinice Boli infecţioase a Spitalului Judeţean Sibiu au fost consemnate 10 cazuri de suspiciune de gripă, pe baza testelor rapide, dintre care patru persoane au fost internate.

De asemenea, au mai fost internate 10 persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice. Pacienţii sunt stabili şi sub tratament, internaţi în cadrul secţiei Boli Infecţioase, informează purtătorul de cuvânt al al Spitalului Judeţean Sibiu.


Etichete Decebal Todăriţaspitalgripăvirusdecesvictimă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live