Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Vlădescu, Iaşi

10 Aprilie 2013
Vizualizari: 1240
Comentează add

Foarte multe gosodării sunt în pericol să fie inundate, iar cele mai expuse sunt cele din Călăraşi, unde mai multe diguri au intrat deja în faza a 2-a de apărare.

Debitul Dunării ar putea creşte în următoarele zile

mihaela-vladescu-iasi

Foto: Arhivă

Debitul Dunării ar putea creşte în următoarele zile - prefecturile din 11 judeţe riverane sunt în alertă.

Foarte multe gosodării sunt în pericol să fie inundate, iar cele mai expuse sunt cele din Călăraşi, unde mai multe diguri au intrat deja în faza a 2-a de apărare.

Probleme sunt şi în judeţul Vrancea, unde Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă a cerut sprijinul Armatei pentru a construi podeţe provizorii în localităţile în care sunt sate izolate.

Reprezentantul Consiliului judeţean, Romeo Iordache, a cerut ca armata să pună la dispoziţia autorităţilor mai multe poduri de fier pentru a fi montate în zonele în care apele au rupt punţile sau drumurile de acces.

La rândul lor, reprezentanţii armatei au precizat că în unităţile militare din Vrancea nu exiată astfel de punţi, dar pot fi găsite în judeţele limitrofe, motiv pentru care subprefectul Cristi Mihăilă a anunţat că Prefectura Vrancea va trimite solicitări către unităţile militare din judeţele vecine pentru a spijini auirităţile până la repararea căilor de acces.

Pagubele produse săptămana trecută în Vrancea se accentuează, fiind reactivată o serie de alunecări de teren la Poiana Cristei, satul Târâtul fiind izolat, dar şi la Bârseşti 14 case sunt în pericol de a fi distruse din cauza pământului care o ia la vale.

O situaţie deosebită este şi în comuna Dumtritreşti - drumul spre satul Motnău fiind aproape inpracticabil izolând opt familii.

Problemele cele mai mari rămân la Tulnici şi la Nereju unde aproape 600 de familii sunt izolate. ealizator: Pe Dunăre, între Porţile de Fier şi Zimnicea este valabilă atenţionarea cu cod portocaliu de inundaţii.

Dealtfel pe tot sectorul românesc al fluviului este în vigoare codul galben. Cod portocaliu este şi pe râul Crasna, în aval de Domăneşti, iar pentru bazinele hidrografice Tur, Crasna şi Barcău, în judeţele Satu Mare, Sălaj şi Bihor este valabilă avertizarea cu cod galben.
 


Etichete Ştiri Sud-EstDunăredebitprefeturigospodăriiinundaţiiVranceaarmataconsiliu judeţean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live