Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iunie 2019
Vizualizari: 633
Comentează add

Debitele Dunării au atins valoarea cea mai mare de până acum: 11.500 de metri cubi pe secundă.

Debitele Dunării au atins valoarea cea mai mare de până acum

radiojurnal

Foto: Gina Bahor/Radio România.

Debitele Dunării au atins valoarea cea mai mare de până acum: 11.500 de metri cubi pe secundă, iar fluviul se află în acest moment sub o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabilă până la jumătatea lunii.

În Mehedinţi şi Dolj au fost depăşite deja cotele de atenţie, iar starea digurilor şi a lucrărilor hidrotehnice de apărare este monitorizată în permanenţă. Corespondentul Radio România Actualităţi, Mihai Bădescu:


Reporter: Debitul Dunării a fost staţionar la intrarea în țară, la Baziaș, în ultimele 24 de ore, deși nivelurile fluviului au continuat să crească.

În această dimineață, la ora 6:00, la stația hidrometrică Gruia din Mehedinți, Dunărea crescut cu 16 cm față de ieri, la ora prânzului.

Cota era de 696 de cm, cu doar 4 cm sub cea de inundație.

La Calafat, în județul Dolj, Dunărea a depășit cota de inundație cu 54 de cm. Ca urmare a viituri din ultimele zile, în Mehedinți, fluviul a ieșit din albie și a inundat aproape 20 de hectare de pășune în dreptul satului Cozia.

Autoritățile monitorizează în permanență starea digurilor, iar cei care își cresc animalele în apropierea fluviului au fost alertați să părăsească zonele inundabile, deoarece pot fi surprinși de apă.


Etichete debitdunareacod portocaliu de inundatiimehedinti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live