Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

31 Mai 2020
Vizualizari: 814
Comentează add

Mesaj comun de speranţă al Papei Francisc și al şefului Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

De Rusalii, slujbă comună catolico-anglicană

aura-neag-londra

This handout photo taken and released by the Vatican press office L'Osservatore Romano on October 27, 2017 shows Pope Francis (R) and the Archbishop of Canterbury Justin Welby exchanging gifts during a private audience at the Vatican.   Handout / OSSERVATORE ROMANO / AFP

Şeful Bisericii Catolice, Papa Francisc, și capul Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, au trimis astăzi un mesaj comun de speranță și nevoie de unitate, în cadrul unei slujbe speciale, pentru a marca Duminica Rusaliilor.

Sanctitatea Sa Papa Francisc și Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, capul Bisericii Anglicane, au transmis împreună un mesaj special în Duminica Rusaliilor.

Rusaliile, sărbătorite la 50 de zile după Paște, reprezintă o sărbătoare importantă pentru creștini și marchează Pogorârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret.

Papa Francisc a cerut creștinilor din întreaga lume să fie mai uniți în fața greutăților din aceste zile.

Papa Francisc: Avem nevoie să fim uniți pentru a face față pandemiei cauzate de virus, dar și foametei, războaielor și celor care nu prețuiesc viața, pentru a face față indiferenței față de ceilalți.

Slujba, preînregistrată şi transmisă virtual pe canalele social-media, a fost condusă de capul Bisericii Anglicane, de rit protestant, Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. El a mulțumit celor din linia întâi și celor care oferă ajutor semenilor aflați în dificultate.

Justin Welby: Am văzut în aceste zile spiritul comunității, serviciul dedicat de iubire din partea celor care au grijă de noi.

Papa Francisc şi Justin Welby au fost aleși în fruntea Bisericii Catolice, respectiv Anglicane la câteva zile distanță unul de altul și au dezvoltat o prietenie aparte. Este pentru prima dată, însă, când participă împreună la o slujbă religioasă.


Etichete (ii)franciscwelbymesaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live