Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

26 Decembrie 2019
Vizualizari: 853
Comentează add

Numărul consumatorilor de doguri a crescut de peste 7 ori, potrivit datelor Agenţiei Naţionale Antidrog.

”De peste șapte ori” mai mulți consumatori de droguri

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

În România sunt aproximativ 650.000 de consumatori de droguri tineri, iar în ultimii ani numărul acestora a crescut de peste 7 ori, potrivit datelor Agenţiei Naţionale Antidrog.

Liceenii sunt printre cei mai frecvenţi consumatori, în special de canabis, ajungându-se în situaţia în care nu există liceu din ţară în care să nu fi fost descoperit cel puţin un caz, susţin specialiştii Agenţiei.

Drogurile în şcoală devin o problemă greu de rezolvat şi în Bistriţa-Năsăud. Sfârşitul de an a adus în atenţia publică două astfel de situaţii: un elev aflat sub influenţa lor a atacat o vânzatoare cu un cuţit, iar acum e arestat la domiciliu, iar altul a intrat cu ele în şcoală şi a încercat să le vândă.

Un elev de numai 16 ani din Bistriţa-Năsăud îşi petrece sărbătorile în arest la domiciliu. Suspectat că era sub influența unor droguri, el a pus un cuțit la gâtul unei vânzătoare, căreia i-a cerut banii din casă. Dar acesta nu este singurul caz care a dat bătăi de cap profesorilor.

Camelia Tabără, inspectorul școlar general: În afară de copilul de la Rebreanu, care e de notorietate, mai avem o situație în care există suspiciune de comercializare în incinta școlii, dar la care iarăşi suntem blocați să avem presiunea notei la purtare. Unul dintre suspecți este în clasa a XII-a, poate fi exmatriculat, dar  bineînțeles direcțiunea a fost contactată de avocatul familiei să respecte toate procedurile, pentru că toată lumea a învățat că poate să exploateze viciile de procedură. 

Cu dificultăți se confruntă și Centrul Județean Antidrog. 

Maria Borcani, coordonator: Noi nu putem să primim în asistenţă persoane care sunt referite, inclusiv de DIICOT sau de către Serviciul de Combatere sau de către cadrele didactice, veniţi cu părinţii sau din proprie iniţiativă, decât dacă ei îşi exprimă acordul de a intra într-un program de asistenţă. Deci, nu pot fi constrânşi nici măcar prin ordonanţă de evaluare dispusă de către DIICOT.

Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că va decide soarta elevilor cu probleme în prima parte a anului viitor.


Etichete consumdrog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live