Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

21 Februarie 2017
Vizualizari: 805
Comentează add

Tribunalul suprem din Spania a condamnat o publicaţie pentru că a publicat o fotografie a unui bărbat de pe contul său de Facebook fără a-i fi cerut consmiţământul.

De pe Facebook în ziar: 15.000 de euro amendă

annamaria-damian

Foto: Arhivă.

Tribunalul suprem din Spania a condamnat o publicaţie pentru că a publicat o fotografie a unui bărbat de pe contul său de Facebook fără a-i fi cerut consmiţământul.

Instanţa a considerat că a fost încălcată dreptul la imagine al persoanei afectate.

Ea a decis că ziarul "La Opinión de Zamora" trebuie să plătească suma de 15 mii de euro unei persoane a cărei fotografie a apărut într-o ştire, fără consimăţământul acesteia.

Fotografia a fost copiată de pe profilul de Facebook al unui bărbat, pentru a ilustra o informaţie referitoare la un accident, în urmă căruia acesta a fost rănit.

Tribunalul suprem menţionează în sentinţă faptul că, deşi titularul profilului de Facebook are o fotografie accesibilă publicului larg, acest lucru nu permite reproducerea ei într-un mijloc de informare în masă.

Scopul contului pe o reţea socială pe internet este comunicare titularului său cu alte persoane şi interacţiunea acestora şi nu publicarea imaginii titularului în presă - afirmă sentinţa emisă la 15 februarie.

Consimţământul titularului este prevăzut de legea de protecţie a dreptului la onoare şi la propria imagine şi chiar dacă nu specifică, dacă acesta trebuie obţinut în scris, este obligatoriu, în astfel de cazuri - afirmă specialiştii - pentru a asigura titularul că fotografia nu se foloseşte cu scopuri îndoilenice, sau cu rele intenţii.


Etichete facebookamendă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live