Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2019
Vizualizari: 466
Comentează add

Asemenea fenomene vor fi mai frecvente, la început, în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat şi în restul teritoriului.

De miercuri, 14 august, încep ploile în aproape toată România

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Canicula va persista şi marți, 13 august. în zonele de câmpie şi de podiş, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
 
De mâine, intră în vigoare o informare de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă până vineri, la ora 9, a declarat la Radio România Actualităţi, meteorologul de serviciu Dinu Mărăşoiu.
 
"Pe parcursul acestor 48 de ore vom avea intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină. Asemenea fenomene vor fi mai frecvente, la început, în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat şi în restul teritoriului. Se mai menţionează faptul că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrat. Pe parcursul zilei de miercuri, 14 august, o să mai vorbim de disconfort termic şi de caniculă în partea de sud-est şi de centru a teritoriului", a anunțat meteorologul Dinu Mărășoiu.

Etichete Dinu Mărăşoiuploiinstabilitatemeteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live