Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 293
Comentează add

De luni, masca de protecție redevine obligatorie în spațiu închis sau în aer liber.

De luni, masca de protecție redevine obligatorie

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - De luni, masca de protecție, care acoperă nasul și gura, redevine obligatorie în România în spațiu închis sau în aer liber.

Se instituie carantina de noapte pentru cei nevaccinați, iar petrecerile de nuntă și botez, precum și spectacolele și concertele în aer liber vor fi interzise, a decis vineri guvernul.

Certificatul verde va fi necesar pentru aproape orice activitate, la restaurant, mall, sala de fitness, cinematograf sau teatru, sau în diverse instituții se va intra doar cu certificat verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, nu și testarea negativă pentru COVID-19; excepție fac magazinele alimentare și farmaciile.

Doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, a explicat de ce nu este permisă prezența în astfel de spații a persoanelor nevaccinate, dar care au un test negativ.


Raed Arafat: "Vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu persoanele testate, care pot să se infecteze, dacă ajung undeva, și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală. Dar testații sunt vulnerabili, dacă se infectează, să facă forme grave, să ajungă la ATI. Ei nu sunt identici cu vaccinații sau trecuții prin boală, care au un sistem imunitar care are memorie, este activat și care poate reacționa la virus altfel decât o persoană care nu este vaccinată sau trecută prin boală. "

Pentru accesul în instituțiile publice, vizitatorilor le va fi solicitat un certificat verde COVID care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, însă angajatorul nu le poate cere un astfel de certificat propriilor angajați, a mai explicat doctorul Arafat.


Etichete mascamastivirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live