Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

13 August 2011
Vizualizari: 1598
Comentează add

Violenţele din Marea Britanie l-au determinat pe premierul David Cameron să apeleze la ajutorul unui expert din Statele Unite.

David Cameron combate infracţionalitatea cu un expert american

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Premierul britanic, David Cameron. Foto: Reuters.

Ministrul britanic de finanţe, George Osborne, a anunţat că reforma poliţiei britanice va continua, în ciuda violenţelor din ultima săptămână.

George Osborne a spus sâmbătă dimineaţă la BBC că 30 de mii de posturi vor fi desfiinţate, iar bugetul Poliţiei va fi redus cu aproape două milioane de lire.

Violenţele l-au determinat pe premierul David Cameron să apeleze la ajutorul unui expert din Statele Unite.

Este vorba de fostul şef al poliţiei din Los Angeles şi New York, care s-a remarcat prin măsurile luate pentru combaterea infracţionalităţii, Bill Bratton.

Acesta s-a remarcat în SUA în special datorită măsurilor luate după revoltele de stradă care au avut loc în Los Angeles la începutul anilor '90.

În mandatul său, numărul infracţiunilor comise în oraşul californian au scăzut timp de şase ani consecutiv.

Bill Bratton urmează să se întâlnească cu premierul David Cameron luna viitoare, pentru a pune bazele unei strategii menite să prevină apariţia unor noi revolte violente în Marea Britanie.

Într-un interviu acordat postului american de televiziune ABC, Bill Bratton a avertizat însă că soluţia nu se află în numărul mare de arestări şi trebuie puse în practică mai multe măsuri cu caracter social.

Arestul funcţionează în cazul celor mai violente persoane, dar această situaţie trebuie rezolvată într-un alt mod, pentru că nu este atât o problemă a poliţiei, cât mai degrabă una a societăţii.

Succesul pe care l-am avut în Los Angeles s-a datorat faptului că am îmbinat tacticile poliţieneşti cu programe sociale care ţinteau comunităţile cu probleme - a declarat Bill Bratton.  

Sămbătă, în Marea Britanie, atmosfera continuă să fie calmă, pentru a treia zi consecutiv.

Pe străzi patrulează însă un număr mare de poliţişti. 16.000 sunt numai în Londra, şi au primit ordin să rămână în alertă până la sfârşitul zilei de duminică.


Etichete infracţionalitateDavid Cameronexpert

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live