Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

5 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1302
Comentează add

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, presa de la Chişinău a fost indusă în eroare de un comunicat fals care a fost trimis redacţiilor la sfârşitul săptămânii trecute.

Datele privind componenţa etnică a R.Moldova, "sub anchetă"

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Foto: arhivă. 

 Biroul Naţional de Statistică din Republica Moldova a sesizat astăzi organele de anchetă pentru identificarea şi sancţionarea celor care au difuzat date eronate referitoare la componenţa etnică a populaţiei în urma recensământului din mai anul trecut. 

 
Potrivit datelor difuzate 23% dintre cei recenzaţi s-ar fi declarat români, un număr de 10 ori mai mare decât cel înregistrat la precedentul recensământ din 2004. 
 
Potrivit Biroului Naţional de Statistică, presa de la Chişinău a fost indusă în eroare de un comunicat fals care a fost trimis redacţiilor la sfârşitul săptămânii trecute. 
 
Conform acestor date, aproape 57% dintre cetăţenii Republicii Moldova s-ar fi declarat moldoveni, iar peste 23% români. 
 
Totodată peste 40% s-au declarat vorbitori de limbă română, iar 38% de limbă moldovenească. 
 
Directorul BNS, Lucia Spoială a declarat pentru Radio Chişinău că datele privind componenţa etnică a populaţiei şi limbile vorbite nu au fost deocamdată procesate şi a infirmat faptul că ar fi fost vorba de o scurgere de informaţii. 
 
Aceste date vor fi făcute publice până la sfârşitul anului 2015 pentru că BNS s-a axat pe procesarea datelor mai importante din cadrul chestionarul a menţionat Lucia Spoială. 
 
Totodată, directoarea Biroului Naţional de Statistică a subliniat că rezultatele finale ale recensământului realizat anul trecut sunt procesate mai greu în comparaţie cu cel din 2004 pentru că a fost realizat şi recensământul locuinţelor, iar chestionarul standard a fost completat cu întrebări suplimentare.

Etichete PopulaţiaRepublicii MoldovapersoanerecensământChişinăurecenzoricomponenţa etnicăanchetăBiroul Naţional de StatisticăLucia Spoială

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live