Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

4 Iulie 2012
Vizualizari: 1747
Comentează add

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra vor ca informaţiile să fie redate în timp real pe internet şi să poată fi accesate de oriunde de către utilizatori.

"Date în timp real" de la Olimpiada de la Londra

dan-vasiliu

Foto: Arhivă Reuters.

Londra este pregătită la toate capitolele pentru Jocurile Olimpice.

Guvernul şi-a dat aprobarea pentru instalarea a şase lansatoare de rachete pe clădirile din Londra, care vor avea scopul de a înlătura orice pericol terorist venit din aer.

Securitatea pe durata evenimentului va fi asigurată şi de un centru IT special.

400 de milioane de utilizatori de computere, 450 de milioane de utilizatori de smartphone-uri, patru miliarde de telespectatori şi 12 miliarde de accesări ale site-ului oficial al jocurilor de la Londra.

Acestea sunt cifre seci, dar care ne ajută să ne dăm seama cât de mare va fi cererea de informaţie pe durata Olimpiadei.

Organizatorii promit nu numai că vor satisface această cerere, dar şi că o vor face în cel mai scurt timp, indiferent dacă eşti în maşină, pe stradă sau în vârful muntelui, cu condiţia să ai un dispozitiv capabil să se conecteze la Internet.

"Obiectivul nostru a fost să creem un mecanism de transmitere a datelor în timp real, care să poată fi accesat de furnizorii de servicii online", spune Patrick Abida, reprezentantul companiei franceze de IT Atos, care se ocupă de partea de tehnologie informaţională a Jocurilor Olimpice.

Apoi, informaţia este procesată de fiecare companie în parte şi este transmisă imediat mai departe, astfel încât să poată fi disponibilă pe telefoanele mobile, pe tablete sau pe orice alt dispozitiv electronic.

"Pentru a vă exemplifica mai bine cum funcţionează sistemul, vă invit la o demonstraţie de scrimă.

"În momentul în care un sportiv punctează, tabela de marcaj se modifică şi, în acelaşi timp, transmite un semnal către serverul principal care preia informaţia şi, în mai puţin de o secundă, o redirecţionează către site-urile oficiale", a precizat Patrick Abida.

Informaţii utile pentru comentatorii sportivi

Acelaşi traseu este urmat şi în cazul informaţiilor furnizate comentatorilor sportivi, spune Michele Hyron, şefa departamentului de integrare a tehnologiilor de la Atos.

"E vorba de un software care furnizează informaţii în funcţie de fiecare sport în parte.

"Sunt informaţii detaliate care le oferă comentatorilor un plus faţă de public şi care sunt stocate într-o aplicaţie comună care va putea fi accesată pentru prima oară din orice colţ al lumii", a declarat Michele Hyron.

Pentru a putea îndeplini această uriaşă misiune, compania foloseşte circa 10.000 de computere conectate la 900 de servere şi va avea în permanenţă o echipă de 500 de informaticieni gata să intervină la cea mai mică problemă, inclusiv în cazul unor atacuri informatice susţinute.

"Suntem pregătiţi încă de la Salt Lake City, din 2002, pentru astfel de atacuri.

"Principala noastră misiune este să ne asigurăm că informaţiile pe care le avem sunt complet protejate.

"Avem o anumită procedură şi imediat ce descoperim acitivtăţi anormale, care prezintă un potenţial risc, intervenim în sistem.

"Am făcut teste, simulări şi ne-am asigurat că angajaţii noştri ştiu să deosebească între ce e şi ce nu e normal, dar, până la urmă, ce intră în categoria anormală?

"Vă dau un exemplu simplu: dacă un computer folosit pentru rezultate e accesat la 3 dimineaţa, e ceva suspectat, sau dacă cineva introduce greşit o parolă de mai multe ori putem avea de-a face cu o simplă eroare, dar poate fi şi un posibil intrus şi trebuie să închidem sistemul respectiv", a declarat Patrick Abida.


Etichete Olimpiada Din 2012Londrajocurile olimpice de la londrajocuri olimpiceinternetinformaţiidate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live