Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Octombrie 2014
Vizualizari: 1279
Comentează add

Președintele Traian Băsescu a declarat că în cazul în care "ruşii de la Lukoil vor decide să închidă rafinăria Petrotel, Guvernul României trebuie să fie pregătit să o preia".

Dacă Lukoil închide rafinăria Petrotel, "guvernul să o preia"

radiojurnal

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: presidency.ro.

Președintele Traian Băsescu a declarat că în cazul în care "ruşii de la Lukoil vor decide mâine să închidă rafinăria Petrotel de la Ploieşti, Guvernul României trebuie să fie pregătit să o preia".

Traian Băsescu a cerut companiei ruse să respecte legile din România.

"Lukoil trebuie să se hotărască respectă legile statului român sau, dacă vrea legile de la Moscova, se duce acolo, nu în România.

"Nu poate face acest tip de presiune pe justiţia din România, doar pentru că se numeşte Lukoil", a afirmat președintele Traian Băsescu.

Grupul Lukoil a anunțat ieri că va lua decizia de a închide definitiv Rafinăria Petrotel Ploieşti dacă până vineri procurorii nu vor accepta ridicarea sechestrului instituit pe stocurile şi pe patrimoniul companiei, a declarat  Vladimir Nekrasov, prim vicepreşedintele grupului Lukoil. 

Într-un comunicat al Ministerului Public se spune că Parchetul a ridicat doar parţial măsurile asiguratorii asupra contului societăţii, din dorinţa de a nu afecta plata salariilor. 

Pentru recuperarea prejudiciului adus de companie, măsurile asiguratorii au fost extinse însă asupra altor bunuri. 

Rafinăria Lukoil Ploieşti şi-a întrerupt săptămâna trecută activitatea, după percheziţiile efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la 230 de milioane de euro.


Etichete Traian BăsescurafinărieLukoilPetrotel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live