Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Februarie 2016
Vizualizari: 1021
Comentează add

Cetăţenii care observă că apa potabilă este tulbure sau prezintă impurităţi se pot adresa direcţiilor de sănătate publică din ţară.

Dacă apa potabilă este tulbure contactaţi Direcţiile de Sănătate Publică

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Cetăţenii care observă că apa potabilă este tulbure sau prezintă impurităţi se pot adresa direcţiilor de sănătate publică din ţară.

Toate aceste instituţii au laboratoare, a precizat astăzi, la emisiunea "Probleme la zi" de la Radio România Actualităţi, medicul Anca Tudor, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

"Toţi locuitorii care sesizează că au o apă neconformă, se poate face o analiză a apei, pe parametrii fizico-chimici, la cerere şi nu este o analiză foarte costisitoare, este în jur de 100-150 de lei. Lumea ar trebui să fie informată şi să ştie că dacă eu constat că e apa neconformă, iau o sticlă de 1 litru jumate, mă duc la DSP şi îi rog să se facă analiza fizico-chimică. Sau dacă vreau microbiologică, rog DSP să îmi dea sticlă sterilă şi îmi fac analiza. O dată pe an cred că putem toţi să ne facem aceste analize", a spus Anca Tudor.

Vă reamintim că recent, unele direcţii de sănătate publică au constatat că apa din oraşul prahovean Breaza, din localitatea dâmboviţeană Pucioasa şi din judeţul Neamţ este nepotabilă, iar specialiştii au luat măsuri de urgenţă. 


Etichete Institutul Naţional de Sănătate Publicămedicul Anca Tudor"Probleme la zi"apă potabilă tulbure sau cu impurităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live