Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Februarie 2016
Vizualizari: 727
Comentează add

România pledează pentru înlocuirea Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu un sistem intern de garantare a bunului mers al justiţiei

D. Cioloș: România pledează pentru un mecanism de internalizare a MCV

radiojurnal

  Premierul Dacian Cioloș. Foto: facebook.com/dacianciolos.

România pledează pentru înlocuirea Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu un sistem intern de garantare a bunului mers al justiţiei, le-a explicat premierul Dacian Cioloş ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene, în cadrul întrunirii organizate, astăzi, de Ambasada Olandei la Bucureşti.

Dacian Cioloş le-a vorbit, de asemenea, diplomaţilor europeni, despre situaţia din Republica Moldova şi sprijinul pe care ţara noastră îl poate acorda Chişinăului în materie de integrare.  

Dacian Ciloş: "Am explicat de ce România consideră că trebuie să ne gândim la un mecanism de internalizare practica a acestui mecanism de control al Comisiei în procedurile uzuale ale Comisiei în acest domeniu, explicând şi de ce considerăm că România în continuare este un candidat important pentru spaţiul Schengen. Şi am discutat, bineînţeles, despre situaţia din Republica Moldova. Cred că în momentul de faţă dat fiind comportamentul României în această ultimă perioadă, România este recunoscută acuma şi de partenerii europeni şi euroatlantici în privinţa coordonării, să spun aşa, a cooperării cu Republica Moldova. Am explicat mecanismele noastre de sprijin acolo şi am sintetizat un pic discuţia pe care am avut-o cu primul ministru moldovean".  

În ceea ce-i priveşte pe refugiaţii care ar fi trebuit preluaţi de România din Grecia şi Italia, premierul a explicat ca aceştia nu au sosit, pentru că centrele de control şi distribuire din ţările respective nu funcţionează încă, ne-a precizat redactorul RRA, Petruţa Obrejan


Etichete romaniamcvdacian ciolosambasada olandeirefugiati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live