Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 111
Comentează add

În aproape 150 de cazuri s-au constatat ilegalităţi în ceea ce priveşte achiiţiile publice, a precizat astăzi şefa Direcţiei de Control al Achiziţiilor Publice, Cristina Breden.

Curtea de Conturi a descoperit peste 800 de cazuri de nerespectare a legii

florin-lepadatu

Curtea de Conturi a descoperit peste 800 de cazuri în care nu a fost respectată legea sau au fost erori în gestionarea fondurilor publice alocate pentru combaterea epidemiei Covid, în perioada stării de urgenţă.

În aproape 150 de cazuri s-au constatat ilegalităţi în ceea ce priveşte achiiţiile publice, a precizat astăzi şefa Direcţiei de Control al Achiziţiilor Publice, Cristina Breden.


Cristina Breden: "Cele mai multe au fost în legătură cu calitatea gestiunii economico-financiare, 382 de cazuri, 200 de cazuri cu privire la exactitatea și realitatea datelor reflectate în situațiile financiare și doar 147 de cazuri în ceea ce privește achizițiile publice. Impactul financiar al constatărilor a fost de 647.000 de lei venituri suplimentare, 38 de milioane de lei prejudicii, din care 89, aproape 90% au afectat bugetul de stat; de asemenea, 659 de milioane valoarea abaterilor cu caracter financiar".


Realizator: Controalele Curţii de Conturi au avut loc imediat după încetarea stării de urgenţă.

Au fost verificate aproape 950 de entităţi publice. În primăvară au fost alocate de la buget aproximativ cinci miliarde de lei pentru combaterea efectelor pandemiei.

Cei mai mulţi bani - 3,7 miliarde - au fost daţi pentru plata indemnizaţiilor acordate pe perioada suspendării contractelor de muncă, din cauza restricţiilor.

Un raport complet al Curţii de Conturi privind modul cum autorităţile locale au gestionat fondurile publice pe perioada pandemiei va fi prezentat la sfârşitul anului viitor.


Etichete curtea de conturicoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live