Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2020
Vizualizari: 311
Comentează add

UPDATE: Instanţa a amânat judecarea în Dosarul Colectiv, pentru 30 septembrie.

Curtea de Apel Bucureşti începe judecarea apelului în dosarul "Colectiv"

radiojurnal

Incendiul de la Club Colectiv. Foto: Arhivă facebook.

UPDATE: Instanţa a amânat judecarea în Dosarul Colectiv, pentru 30 septembrie

Dosarul tragediei de la clubul Colectiv a ajuns astăzi la Curtea de Apel București, însă cu puțin timp în urmă instanța a decis să amâne judecarea, la solicitarea avocaților. Noul termen este 30 septembrie. În primă instanță, au fost condamnați fostul primar al sectorului 4, funcționari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehniști și reprezentanții firmei de artificii. Deciziile de condamnare au fost atacate cu apel, atât de inculpați, cât și de către procurori.

Reporter: Diana Surdu - Zeci de avocaţi și doar câteva victime din incendiul de la Colectiv și rudele acestora au venit la Curtea de Apel București. Dintre inculpați, s-au prezentat cei trei patroni ai clubului. La prima instanță, Tribunalul București, cei 13 inculpați au fost condamnați la pedepse cu închisoarea între trei ani cu suspendare și 12 ani și 8 luni cu executare, în total, 115 ani de detenție. Inculpații și societățile implicate în dosar trebuie să plătească daune morale de 50 de milioane de euro către răniții și urmașii victimelor din club. Ei trebuie să plătească 8 milioane de euro, costurile îngrijirilor medicale. Dosarul a fost trimis în instanță în aprilie 2016, iar prima hotărâre a fost dată în decembrie 2019.
Realizator: În motivarea deciziei de condamnare, judecătorul a susținut că tragedia de la Clubul Colectiv este rezultatul unei activități infracționale în lanț, iar atitudinea inculpaților nu rezidă în lipsa unei educații juridice, ci în lăcomie, iresponsabilitate și ignorare a legii. Reporterul Radio România Actualități mai transmite că în fața Curții de Apel au fost și 200 de persoane, în general tineri, care au manifestat împotriva fostului primar al Sectorului 4. Potrivit unui avocat, fostul primar Cristian Popescu Piedone așteaptă rezultatul unei test COVID, după ce fiica acestuia a ieșit pozitiv.

__________________

Curtea de Apel București urmează să înceapă astăzi judecarea apelului în dosarul "Colectiv", în care au fost condamnați în primă instanță fostul primar al Sectorului 4, funcționari din Primărie, patronii clubului, doi pompieri pirotehniști și reprezentanții unei firme de artificii.

Deciziile de condamnare ale Tribunalului București au fost atacate cu apel, atât de inculpați, cât și de către procurori.

În motivarea deciziei de condamnare, judecătorul a susținut că tragedia de la clubul Colectiv, în care au murit 64 de tineri, "este rezultatul unei activități infracționale în lanț, iar atitudinea inculpaților nu rezidă în lipsa unei educații juridice, ci în lăcomie, iresponsabilitate și ignoranță a legii". 


Etichete (ii)colectivapeljudecareincendiujustitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live