Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Aprilie 2020
Vizualizari: 603
Comentează add

Cristian Popa: Am depășit un moment de vârf al tensiunilor, asta nu înseamnă că nu vom mai avea tensiuni, dar am depășit un vârf.

Cursul de schimb al leului "a dovedit stabilitate în condițiile actuale"

radiojurnal

Cursul de schimb al leului a dovedit stabilitate în condițiile actuale, comparativ cu monedele naționale ale altor state din regiune și ca rezultat al pachetului de măsuri adoptate de Banca Centrală legate atât de asigurarea de lichiditate pe piața financiar-bancară de reducere a dobânzii de referință, cât și de achiziționarea de titluri de stat de pe piața secundară - a declarat astăzi Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR, prezent la o conferință online organizată de Ziarul Financiar.


Cristian Popa: ROBOR-ul a scăzut undeva la 0,5%, poate şi mai mult; probabil va coborî și mai mult de atât. Dacă ne uităm la curs, încercăm pe cât se poate să rămânem stabili în condițiile date, evident. Suntem campioni regionali, putem spune asta cu toată tăria. Leul s-a depreciat undeva la 1 și ceva - 1,2% de la începutul anului. Dacă ne uităm la competitorii noștri, la țările din regiune, vedem deprecieri de 6 - 7%: forint, coroana cehească, zlotul polonez, toate au avut deprecieri mult mai semnificative. Am depășit un moment de vârf al tensiunilor, asta nu înseamnă că nu vom mai avea tensiuni, dar am depășit un vârf.

(RS)


Etichete cursul de schimbcoronavirusbnrcristian poparoborleueuro(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live