Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

12 Mai 2020
Vizualizari: 6696
Comentează add

Cum se reia Activitatea la Permise, Înmatriculări și Examene Auto

alex-lancuzov

 Foto: Alex Lancuzov

DRPCIV : Ghișeele de la Direcțiile de Permise și Înmatriculări se redeschid de luni, 18 mai
 
Reluarea activității de examinare pentru permisul auto : început de iunie pentru candidații la proba practică (traseu). Jumătatea lunii iunie pentru cei care susțin proba teoretică (sala)
 
70 000 de candidați așteaptă să dea examenul auto
 
Activitatea de lucru cu publicul la Serviciile de Permise și Înmatriculări din toată țara va fi reluată de luni, 18 mai, în timp ce proba practică pentru examenul auto se va putea susține, din nou, începând de luna viitoare.
 
Aproximativ 70 000 de mii de candidați ar fi trebuit să susțină examenul auto în cele două luni ale Stării de Urgență și urmează să fie reprogramați în funcție de dosarul de școlarizare care este valabil 12 luni.
 
Activitatea de examinare pentru obținerea permisului se va relua de luna viitoare și vor avea prioritate candidații care au luat sala și ar fi trebuit să dea traseul, a precizat, pentru RRA comisarul Rodica Popescu de la Direcția de Permise și Înmatriculări : ,, Prima etapă o reprezintă examinarea la proba practică, cu prioritate pentru candidaţii afectaţi de măsurile restrictive luate pe perioada stării de urgenţă, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare, programarea din oficiu în ordinea programărilor anterioare sau programarea prin intermediul şcolilor de şoferi, cu informarea candidaţilor de către şcolile de şoferi. În a doua etapă ne propunem reluarea activităţii de examinare la proba teoretică aproximativ la două săptămâni după reluarea probei practice, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică ”.Rodica Popescu- DRPCIV
 
De asemenea, examinatorii și candidații vor purta măști de protecție iar în sală, la proba teoretică capacitatea va fi de jumătate pentru a se păstra distanța.
 
Pentru că va exista o perioadă destul de mare -de câteva luni- de la terminarea școlii de șoferi și până la examenul de traseu, se recomandă câteva ședinte suplimentare de pregătire, astfel încât să nu se piardă abilitățile dobândite.
 
De asemenea, pentru cei care încă nu au terminat școala, se analizează și varianta pregătirii on line, a spus Mihai Alecu, directorul general al Autorității Rutiere Române. În privința activității de la ghișeele Permise și Înmatriculări, de luni, 18 mai, se reia lucrul cu publicul la Serviciile de Permise și Înmatriculări din toată țara dar accesul în sedii se va face în grupuri mici iar programul va fi stabilit la nivelul fiecărui județ.
 
(PH)
 

Etichete Exclusiv RadioPermiseÎnmatriculăriExamene AutoDRPCIV(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live